Internetul este un loc aglomerat cu oportunități nelimitate pentru cei dornici să își dezvolte afacerile online. Una dintre modalitățile de a profita de această oportunitate este de a deveni un reseller de găzduire web. Poate sună complicat, dar nu este deloc așa. Așa că, dacă te gândești cum să începi să faci bani dintr-un reseller de găzduire web, iată câteva sfaturi care te vor ghida pe drumul tău spre succes.

Ce este un reseller de găzduire web?

Pentru început, hai să înțelegem ce presupune exact reseller-ul de găzduire web. Ei bine, este un model de afacere în care tu, ca reseller, achiziționezi spațiu de găzduire web și resurse server de la o companie de găzduire mare și apoi le vinzi mai departe clienților tăi sub propriul brand. Practic, devii un intermediar între furnizorul de găzduire web și clienții tăi.

De ce ar trebui să devii reseller de găzduire web?

 1. Costuri reduse de pornire: Unul dintre cele mai mari avantaje ale reseller-ului de găzduire web este că nu trebuie să investești în servere sau infrastructură costisitoare. Plătești doar pentru resursele pe care le vinzi.
 2. Venituri recurente: Odată ce ai câștigat clienți, veniturile tale pot deveni constante. Majoritatea clienților de găzduire web vor plăti lunar sau anual pentru serviciile lor, oferindu-ți o sursă stabilă de venituri.
 3. Flexibilitate: Poți să-ți setezi propriile prețuri și să personalizezi pachetele de găzduire web în funcție de nevoile clienților tăi. Aceasta îți oferă flexibilitate pentru a atrage diverse segmente de piață.

Cum să începi ca reseller de găzduire web?

Pentru a deveni un reseller de găzduire web, urmează acești pași simpli:

1. Alege furnizorul de găzduire: Aici poți alege între diferite companii de găzduire web care oferă soluții de găzduire fiabile și servicii dedicate pentru reselleri.

2. Selectează pachetul de reseller: Furnizorii de găzduire web oferă pachete de reseller care includ spațiu de stocare, lățime de bandă și alte resurse necesare pentru a începe. Alege un pachet care se potrivește nevoilor tale.

3. Configurează-ți site-ul și branding-ul: Creează un site web pentru afacerea ta de reseller de găzduire web și personalizează-l pentru a reflecta propriul tău brand. Asigură-te că site-ul tău transmite încredere și profesionalism.

4. Găsește clienți: Folosește strategii de marketing pentru a atrage clienți. Poți colabora cu designeri sau marketeri pentru a-ți ajuta în promovare. Cu ajutorul unui blog sau resurse de învățare, poți oferi informații utile potențialilor clienți.

5. Furnizează suport clienți de calitate: Oferă asistență clienților pentru a le asigura o experiență pozitivă. Un serviciu excelent poate duce la recenzii pozitive și la recomandări de la clienți mulțumiți.

In ultimii ani au aparut pe piața românească foarte multe firme care ofera găzduire web din reseller sau sunt agenții de marketing dar oferă și găzduire web ca parte a unui serviciu complet. Resellerul de găzduire web poate fi o afacere profitabilă și accesibilă pentru oricine dorește să își construiască o prezență online și să facă bani din aceasta. Cu puțină planificare și efort, poți să începi pe drumul spre succes ca reseller de găzduire web și să îți construiești propriul tău business online.

În prima parte a acestui articol, am explorat ce presupune resellerul de găzduire web și de ce ar trebui să te gândești la această oportunitate. Acum, să mergem mai adânc în detaliile procesului și să discutăm despre câteva strategii pentru a reuși în această afacere.

Strategii de succes pentru un reseller de găzduire web

1. Identifică-ți nișa de piață: Unul dintre primele pași esențiali este să identifici nișa de piață pe care vrei să o targetezi. Poate fi vorba de site-uri de comerț electronic, bloguri, site-uri de afaceri mici sau oricare alt segment care te atrage. Acest pas te va ajuta să-ți adaptezi strategiile de marketing și ofertele pentru a atrage clienți relevanți.

2. Oferă servicii de calitate: Calitatea serviciilor tale este cheia succesului în resellerul de găzduire web. Asigură-te că serverele sunt rapide și fiabile, iar suportul tehnic este disponibil non-stop. Clienții vor reveni și vor recomanda serviciile tale dacă se simt în siguranță cu site-urile lor găzduite.

3. Creează o experiență de cumpărare ușoară: Facilitatea de utilizare a site-ului tău web și procesul de achiziție sunt esențiale. Cu cât este mai simplu pentru clienți să își configureze și să își plătească serviciile de găzduire, cu atât mai mare va fi rata de conversie.

4. Implementează strategii de marketing: Folosește marketingul digital pentru a-ți promova serviciile. Aceasta poate include publicitate pe rețelele de socializare, optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), email marketing și chiar colaborări cu influenceri din industrie.

5. Gândește-te la adăugarea de servicii suplimentare: Pe lângă găzduirea web, poți să oferi și alte servicii, cum ar fi dezvoltarea site-urilor web, securitatea online sau servicii de optimizare a performanței. Acestea pot adăuga venituri suplimentare la afacerea ta.

Provocările resellerului de găzduire web

Deși resellerul de găzduire web oferă numeroase avantaje, există și câteva provocări pe care ar trebui să le iei în considerare:

1. Competiție acerbă: Industria găzduirii web este competitivă, cu mulți jucători pe piață. Trebuie să te evidențiezi printr-o ofertă unică sau prin calitatea serviciilor tale.

2. Asigurarea securității: În calitate de reseller, ești responsabil pentru securitatea datelor clienților tăi. Trebuie să investești în măsuri de securitate pentru a-ți proteja serverele și clienții.

3. Suportul tehnic: Oferirea unui suport tehnic de calitate este esențială, dar poate fi solicitantă. Trebuie să ai personal sau să colaborezi cu un furnizor de suport tehnic competent.

Resellerul de găzduire web este o modalitate excelentă de a-ți construi o afacere online fără a investi în infrastructură costisitoare. Cu planificare, strategie și dedicare, poți să-ți dezvolți afacerea și să faci bani din găzduirea web. Fii pregătit pentru provocări și investește în calitatea serviciilor tale pentru a-ți asigura succesul pe termen lung. Dacă ești gata să începi pune planul în mișcare și urmează-ți visul de a fi un antreprenor de succes în lumea reseller-ului de găzduire web!

Ce nu pot vinde reselleri de gazduire web?

Resellerii de găzduire web au anumite restricții și reguli pe care trebuie să le respecte în ceea ce privește serviciile pe care le pot sau nu le pot vinde. Aceste restricții variază de la un furnizor de găzduire la altul, dar în general, iată câteva lucruri pe care resellerii de găzduire web nu le pot vinde sau nu le pot oferi:

 1. Resurse neautorizate: Resellerii nu pot vinde sau oferi resurse de găzduire web pe care nu le-au achiziționat sau nu le-au fost atribuite de furnizorul lor de găzduire. Aceasta include spațiu de stocare, lățime de bandă, CPU și RAM.
 2. Software piratat sau ilegal: Resellerii nu pot oferi software piratat sau ilegal pe serverele lor de găzduire web. Toate licențele de software trebuie să fie legitime și să respecte drepturile de autor.
 3. Conținut ilegal sau interzis: Resellerii nu pot găzdui conținut ilegal, precum materiale pornografice ilegale, conținut cu drepturi de autor încălcate, sau conținut care încurajează sau promovează activități ilegale.
 4. Activități de spamming: Resellerii nu pot permite clienților lor să se angajeze în activități de spamming sau trimitere masivă de e-mailuri nesolicitate. Aceasta poate duce la suspendarea sau întreruperea serviciilor de găzduire web.
 5. Atacuri cibernetice: Resellerii nu pot găzdui site-uri web sau servicii care sunt folosite în scopuri de atacuri cibernetice, cum ar fi servere de comandă și control pentru malware sau botnets.
 6. Resurse excesive: Resellerii trebuie să gestioneze resursele serverului cu grijă și să evite supraîncărcarea acestuia. Nu pot vinde pachete de găzduire care depășesc capacitatea serverului sau care încalcă politicile furnizorului de găzduire.
 7. Servicii false sau frauduloase: Resellerii nu pot oferi servicii care sunt false sau frauduloase, cum ar fi promisiuni nerealiste de uptime sau de securitate.
 8. Activități care afectează securitatea rețelei: Resellerii nu pot permite clienților să se angajeze în activități care pun în pericol securitatea rețelei, cum ar fi scanarea de porturi sau încercările de a exploata vulnerabilități.

Este esențial ca resellerii de găzduire web să cunoască și să respecte regulile și politicile furnizorului lor de găzduire, pentru a evita problemele legale sau întreruperile de serviciu. De obicei, furnizorii de găzduire web au termeni și condiții clare și politici de utilizare acceptabilă (AUP) pe care resellerii trebuie să le respecte.

Riscurile unui reseller de găzduire web

Resellerul de găzduire web poate fi o afacere profitabilă, dar, ca orice afacere, implică și anumite riscuri. Iată câteva dintre riscurile pe care un reseller de găzduire web ar trebui să le ia în considerare:

 1. Dependența de furnizorul principal: Ca reseller, depinzi de furnizorul tău principal de găzduire web. Dacă furnizorul întâmpină probleme tehnice sau de securitate, serviciile pe care le oferi clienților tăi pot fi afectate. Este important să alegi un furnizor de încredere și să ai un plan de rezervă în caz de probleme cu furnizorul principal.
 2. Competiția acerbă: Industria găzduirii web este extrem de competitivă, cu mulți jucători pe piață. Atrageți clienți și păstrați-i poate fi dificil, iar concurența poate afecta prețurile pe care le poți percepe.
 3. Probleme de securitate: Ca reseller, ești responsabil pentru securitatea datelor clienților tăi. Dacă apar breșe de securitate sau atacuri cibernetice, reputația ta poate suferi, iar clienții pot părăsi serviciile tale.
 4. Suport tehnic: Oferirea unui suport tehnic de calitate poate fi costisitoare și solicitantă. Dacă nu poți furniza suport adecvat, clienții tăi pot fi nemulțumiți și pot pleca.
 5. Probleme tehnice: Serverele pot întâmpina probleme tehnice sau pot avea timp de nefuncționare, ceea ce poate afecta site-urile clienților tăi și poate duce la pierderea afacerilor lor. Este important să ai planuri de rezervă și să comunici transparent cu clienții în cazul unor astfel de probleme.
 6. Fluctuații în cerere: Cererea pentru servicii de găzduire web poate fluctua în funcție de piață și de sezon. Este posibil să întâmpini perioade în care nu ai suficienți clienți sau perioade aglomerate în care trebuie să faci față unei creșteri bruscă a cererii.
 7. Schimbări în tehnologie: Tehnologia din domeniul găzduirii web evoluează rapid. Este important să investești în actualizări și învățare continuă pentru a rămâne competitiv și pentru a oferi cele mai bune servicii clienților tăi.

Pentru a minimiza aceste riscuri, este esențial să faci cercetări ample înainte de a deveni reseller de găzduire web, să alegi un furnizor de găzduire de încredere, să investești în securitate și să acorzi atenție deosebită serviciului clienți. Planificarea și gestionarea eficientă a afacerii tale de reseller de găzduire web pot ajuta la reducerea riscurilor și la creșterea șanselor de succes.

De ce un reseller are șanse să obțină marketshare (cotă de piață)?

Un reseller de găzduire web are șanse să obțină marketshare (o cotă de piață) în fața unei firme mari de găzduire web din mai multe motive:

 1. Specializare și Nisă: Resellerii pot specializa serviciile lor într-o anumită nișă sau piață țintă. Ei pot oferi găzduire web cu caracteristici și servicii personalizate pentru un grup specific de clienți, cum ar fi site-urile de comerț electronic, site-urile de afaceri locale sau site-urile WordPress. Aceasta poate atrage clienți care caută servicii adaptate nevoilor lor specifice.
 2. Prețuri competitive: Resellerii pot să stabilească prețuri competitive pentru serviciile lor de găzduire web. Ei pot face acest lucru deoarece au costuri mai reduse în comparație cu marii furnizori de găzduire. Acest lucru poate atrage clienți care sunt interesați de calitatea serviciilor la prețuri mai accesibile.
 3. Asistență personalizată: Resellerii pot oferi suport personalizat și mai aproape de clienți. Acest lucru poate face diferența pentru clienți care doresc un nivel mai înalt de atenție și asistență individuală în comparație cu firmele mari, care pot fi mai impersonale. Exemplu de acest suport este pe WhatsApp, Signal, Telegram, Facebook. Față unele firme mari care pot oferi suport in mare parte prin tichete de asistență.
 4. Flexibilitate: Resellerii au flexibilitatea de a adapta și de a personaliza ofertele lor în timp real pentru a răspunde schimbărilor din piață sau cerințelor clienților. Ei pot adăuga rapid servicii suplimentare sau îmbunătăți pachetele de găzduire pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienților.
 5. Relații de afaceri locale: Resellerii pot dezvolta relații puternice de afaceri locale și comunitare. Aceasta poate ajuta la atragerea clienților locali care preferă să facă afaceri cu companii din zonă.
 6. Inovație și adaptabilitate: Resellerii pot fi mai agili și pot reacționa mai rapid la schimbările din industrie și la noile tehnologii. Ei pot introduce tehnologii de ultimă oră mai rapid decât marii furnizori, ceea ce poate atrage clienți interesați de inovație.
 7. Recomandări și relații personale: Resellerii pot construi relații personale mai strânse cu clienții lor și pot obține recomandări prin intermediul acestor conexiuni. Clienții satisfați pot vorbi despre serviciile resellerului lor cu alții, contribuind astfel la creșterea cotei de piață.

În concluzie, un reseller de găzduire web poate obține o cotă de piață din mai multe motive, inclusiv specializarea, prețurile competitive, suportul personalizat și flexibilitatea. Cu o abordare strategică și concentrarea pe cerințele și nevoile clienților, un reseller poate construi o afacere de găzduire web de succes și să concureze cu succes cu firmele mari din industrie.

Concluzii

Până acum, am explorat conceptul de reseller de găzduire web, am discutat de ce ar trebui să te intereseze această oportunitate și am explorat strategii și provocări pe care le poți întâlni în calea ta către succes. Acum, să tragem concluziile și să subliniem principalele aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când decizi să devii un reseller de găzduire web.

Concluzii principale:

 1. Costuri reduse, venituri recurente: Resellerul de găzduire web oferă o cale accesibilă de a începe o afacere online. Nu este necesară o investiție masivă în infrastructură, iar veniturile pot deveni constante odată ce câștigi clienți.
 2. Identificarea nișei: Găsirea unei nișe de piață specifice este cheia pentru a atrage clienți relevanți. În funcție de nișa ta, poți personaliza oferta și strategia de marketing. Cu un pachet de reseller micuț ai șanse foarte slabe să ai corporații ca și clienți. Dar daca îți inchiriezi propriile servere ai șanse mai mari.
 3. Calitatea serviciilor: Oferirea serviciilor de calitate este esențială pentru a menține clienții și a construi o reputație solidă. Asigură-te că serverele sunt fiabile, rapide și că oferi suport tehnic competent.
 4. Marketingul digital: Investește în marketingul digital pentru a-ți promova serviciile. Social media, SEO și email marketing sunt instrumente puternice pentru atragerea clienților.
 5. Adăugarea de servicii suplimentare: Gândește-te la adăugarea de servicii conexe, cum ar fi dezvoltarea site-urilor web sau serviciile de securitate online, pentru a diversifica veniturile tale.
 6. Provocări: Fii conștient de concurența acerbă, de responsabilitatea securității datelor și de nevoia de a oferi un suport tehnic de calitate.

În concluzie, resellerul de găzduire web este o oportunitate excelentă pentru antreprenorii aspiranți să își înceapă afacerea online. Cu planificare, strategie și dedicare, poți să-ți construiești un business de succes în acest domeniu. Totuși, nu subestima provocările și investește în dezvoltarea constantă a serviciilor tale pentru a-ți menține clienții fericiți și pentru a prospera într-o piață competitivă.

Published On: septembrie 30th, 2023 / Categories: Găzduire web, Site-uri web /