Stackdream
Stackdream
Certificate SSL Validare Organizație (OV)2024-06-16T02:40:12+01:00

Certificat SSL de validare a organizației

Certificat SSL cu nivel înalt de securitate arată identitatea organizației către vizitatori

Certificate SSL OV

Detaliile certificatului indică site-ul web care utilizează un certificat SSL validat de organizație și include emitent CA, starea de valabilitate și data de expirare.

Geotrust True BusinessID

€99

/ lună

 • Criptare pe 256 de biți da

 • Timpul emiterii 1-3 zile
 • Excelent pentru Business
 • Valoarea garanției €1,250,000
 • Sigiliul site-ului de încredere da

 • Reissue gratuit da

 • Suport pentru browser 99.9%

DigiCert Secure Site

€399

/ lună

 • Criptare pe 256 de biți da

 • Timpul emiterii 1-3 zile
 • Excelent pentru Business
 • Valoarea garanției €1,500,000
 • Sigiliul site-ului de încredere da

 • Reissue gratuit da

 • Suport pentru browser 99.9%

DigiCert Secure Site Pro

$995

/ lună

 • Criptare pe 256 de biți da

 • Timpul emiterii 1-3 zile
 • Excelent pentru Business + Ecommerce
 • Valoarea garanției €1,500,000
 • Sigiliul site-ului de încredere da

 • Reissue gratuit da

 • Suport pentru browser 99.9%

Caracteristici ale certificatului SSL OV

Criptați datele sensibile

Tranzacții online sigure

Dovediți legitimitatea

Ce este un certificat SSL de validare a organizației?

Certificatele SSL de validare de organizație oferă o confirmare instantanee a identității și o protecție SSL puternică pentru site-ul și afacerea pe care o aveți.

OV SSL este un certificat validat de organizație care oferă site-ului o credibilitate mai mare față de certificatele SSL validate de domeniu. Activează lacătul browserului și protocolul https, arată identitatea corporativă și asigură clienții că luați securitatea foarte în serios. Vizitatorii site-ului pot verifica dacă site-ul este operat de o companie legitimă și nu este un site care fură datele utilizatorilor.

Conține detaliile organizației autentificate

Detaliile certificatului indică site-ul web care utilizează un certificat SSL validat de organizație și include emitent CA, starea de valabilitate și data de expirare.

Ce este un certificat SSL de validare a organizației?

Cazuri de utilizare recomandate

Securizarea transmiterii datelor: Certificatul SSL criptează datele în timpul transmiterii între server și browser, asigurând că acestea nu pot fi interceptate sau citite de către terțe părți. Acest lucru este deosebit de important în cazul site-urilor care colectează informații personale sau de plată, cum ar fi site-uri de comerț electronic sau site-uri care procesează informații confidențiale.

Pagini de conectare

Site-uri intranet

Webmail

Alegeți tipul potrivit de certificat SSL

Deși nevoia de securitate online este universală, nu toate certificatele SSL sunt create în mod egal. Ghidul de mai jos este conceput pentru a vă ajuta să decideți ce tip de certificat este potrivit.

Domain Validation (DV)

 • Verifică proprietatea și controlul numai asupra numelui de domeniu
 • Emis în câteva minute
 • Menține conformitatea browserului

Ideal pentru pagini web necritice

Gândiți-vă la DV ca la obținerea unui card de bibliotecă – nicio confirmare a cine sunteți cu adevărat, cerințe minime de obținut și emis foarte rapid.

Răsfoiți certificatele SSL de validare a domeniului

Domain Validation (DV)
Validarea organizației (OV)

Validarea organizației (OV)

 • Validare îmbunătățită, inclusiv autentificarea identității solicitantului
 • Eliberat în termen de o zi
 • Menține conformitatea browserului

Ideal pentru pagini web mai sensibile, cum ar fi paginile de autentificare

Gândiți-vă la OV ca la obținerea unui permis de conducere – mai multe cercuri prin care să sari decât un card de bibliotecă, dar mai de încredere ca formă de identificare.

Răsfoiți certificatele de validare a organizației

Validare extinsă (EV)

 • Abordare bazată pe standarde pentru autentificare, reprezentând cel mai înalt nivel de autentificare pentru certificatele SSL
 • Eliberat de regulă în 1-3 zile
 • Menține conformitatea cu browserul și cu alte reglementăro

Ideal pentru pagini web sensibile, inclusiv comerț electronic, servicii bancare online, înscrieri de cont

Gândiți-vă la EV ca la obținerea unui pașaport – procese mult mai stricte, termene de livrare mai lungi și mai multă verificare a cine sunteți decât cu un card de bibliotecă sau permis de conducere. Recunoscut la nivel internațional ca fiind cea mai de încredere modalitate de a vă verifica identitatea.

Răsfoiți certificatele SSL de validare extinsă

Validare extinsă (EV)

Întrebări adresate frecvent

Cum funcționează procesul de validare și emisie a unui certificat SSL?2023-07-05T02:38:56+01:00

Procesul de validare și emisie a unui certificat SSL implică câțiva pași importanți. În primul rând, proprietarul site-ului web solicită un certificat SSL de la o autoritate de certificare. Apoi, se inițiază procesul de validare a identității și a legitimității organizației. În cazul unui certificat DV, proprietarul doar trebuie să demonstreze că controlează adresa de e-mail asociată domeniului. În cazul unui certificat OV sau EV, sunt necesare verificări suplimentare, cum ar fi documente legale, informații de contact și verificarea organizației. După ce identitatea este validată, autoritatea de certificare emite certificatul SSL, care conține cheia publică a serverului și alte informații relevante. Certificatul este apoi instalat pe serverul web pentru a permite conexiuni sigure prin protocolul HTTPS.

Ce este criptarea asimetrică și cum este utilizată într-un certificat SSL?2023-07-05T02:38:43+01:00

Criptarea asimetrică, cunoscută și sub numele de criptografie cu cheie publică, este o metodă de criptare în care sunt utilizate două chei distincte, una publică și una privată. În cadrul unui certificat SSL, cheia publică este inclusă în certificat și este utilizată pentru criptarea datelor transmise între server și browser. Această criptare asigură confidențialitatea și protejează informațiile sensibile, astfel încât să nu poată fi interceptate sau citite de către persoane neautorizate. Cheia privată, care este păstrată de către server, este utilizată pentru decriptarea datelor criptate cu cheia publică. Astfel, doar serverul deținător al cheii private poate decripta și accesa informațiile transmise.

Cum pot verifica dacă un site web utilizează un certificat SSL și dacă este valabil?2023-07-05T02:37:51+01:00

Există câteva modalități prin care poți verifica dacă un site web utilizează un certificat SSL și dacă este valabil. În primul rând, poți verifica adresa URL a site-ului web și să vezi dacă începe cu „https://” în loc de „http://”. Acesta este un indiciu clar că site-ul utilizează un certificat SSL. De asemenea, poți verifica prezența unui lacăt în bara de adrese a browserului, care indică faptul că conexiunea este securizată. În plus, poți face clic pe lacăt pentru a vizualiza informații despre certificatul SSL și să te asiguri că este valabil și emis de o autoritate de certificare de încredere.

Ce este un certificat SSL auto-semnat (self-signed)?2023-07-05T02:38:09+01:00

Un certificat SSL auto-semnat este un certificat emis de către proprietarul site-ului web sau de către o entitate internă, fără a fi supus procesului de validare și verificare a identității de către o autoritate de certificare terță. Acest tip de certificat poate oferi criptare, dar poate genera avertismente de securitate în browserele utilizatorilor, deoarece nu este emis de o autoritate de certificare de încredere. În schimb, un certificat SSL emis de o autoritate de certificare terță este validat și verificat independent, oferind încredere și siguranță pentru utilizatori.

De ce am nevoie de un certificat SSL?2023-07-05T02:35:13+01:00

Un certificat SSL este o necesitate absolută în mediul online actual. Iată câteva motive importante pentru care aveți nevoie de un certificat SSL pentru site-ul dvs.:

 • Securitatea datelor: Un certificat SSL criptează datele în timpul transmiterii între server și browser, asigurând că acestea nu pot fi interceptate sau citite de către terțe părți. Acest lucru este esențial în special pentru site-urile care colectează informații personale, cum ar fi nume, adrese, informații de plată sau parole. Un certificat SSL vă ajută să vă protejați utilizatorii și să le oferiți încredere în securitatea datelor lor.
 • Încredere și credibilitate: Un certificat SSL transmite încredere și credibilitate utilizatorilor dvs. Atunci când un site este securizat cu SSL, acesta afișează un lacăt sau o emblemă în bara de adrese, indicând că conexiunea este securizată. Acest lucru îi informează pe utilizatori că site-ul dvs. este autentic și că informațiile lor sunt protejate. Lipsa unui certificat SSL poate duce la pierderea încrederii și la abandonarea utilizatorilor.
 • Respectarea standardelor și cerințelor: Pentru anumite industrii și activități, cum ar fi comerțul electronic sau colectarea datelor personale, există cerințe specifice de conformitate. Utilizarea unui certificat SSL este adesea necesară pentru a îndeplini aceste cerințe și a asigura protecția datelor utilizatorilor. De asemenea, motoarele de căutare pot penaliza site-urile fără SSL în clasamentul lor, ceea ce poate duce la scăderea vizibilității și a traficului către site-ul dvs.
 • Criptarea comunicațiilor: Un certificat SSL criptează comunicarea dintre utilizatorii dvs. și serverul web, asigurând că informațiile trimise și primite rămân confidențiale. Aceasta este deosebit de important în cazul tranzacțiilor financiare și al schimbului de informații sensibile. Criptarea comunicațiilor ajută la prevenirea interceptării și accesului neautorizat la datele utilizatorilor.

Un certificat SSL nu este doar o investiție în securitatea și protecția datelor, ci și o modalitate de a asigura utilizatorilor că vă puneți încrederea în relația online.

Care sunt diferitele tipuri de SSL?2023-07-05T02:34:57+01:00

Există trei tipuri principale de certificate SSL, fiecare cu propriile sale caracteristici și niveluri de verificare:

 • Certificat SSL cu validare de domeniu (DV): Acesta este cel mai comun și cel mai accesibil tip de certificat SSL. Pentru a obține un certificat DV, trebuie să dovediți că aveți controlul asupra domeniului pentru care solicitați certificatul. Procesul de validare a domeniului este rapid și simplu, și nu implică o verificare extinsă a identității. Certificatele DV sunt ideale pentru site-uri personale, bloguri și alte site-uri non-profit unde securitatea informațiilor este importantă, dar verificarea identității nu este o prioritate.
 • Certificat SSL cu validare a organizației (OV): Acest tip de certificat SSL implică o verificare mai riguroasă decât certificatul DV. În plus față de validarea domeniului, este necesară o verificare a informațiilor despre organizație, cum ar fi numele, adresa și informațiile de contact. Certificatele OV oferă un grad mai mare de încredere și credibilitate, deoarece utilizatorii pot verifica în mod independent detaliile despre organizație prin intermediul Autorității de Certificare. Aceste certificate sunt recomandate pentru site-uri de afaceri, magazine online și alte site-uri care colectează informații sensibile de la utilizatori.
 • Certificat SSL cu validare extinsă (EV): Acesta este cel mai înalt nivel de verificare disponibil pentru certificatele SSL. Validarea extinsă implică o evaluare exhaustivă a identității și a afacerii înainte de a emite certificatul SSL. Procesul de validare poate implica furnizarea de documente și informații suplimentare pentru a dovedi autenticitatea și legitimitatea site-ului și a companiei. Certificatul EV oferă cele mai înalte niveluri de încredere și credibilitate, iar site-urile securizate cu acest tip de certificat afișează o bară verde în browserul utilizatorilor, indicând că conexiunea este securizată. Certificatele EV sunt recomandate pentru site-uri de comerț electronic, bănci, instituții financiare și orice alte site-uri care necesită un nivel ridicat de securitate și încredere.
Ce este un certificat SSL Wildcard?2023-07-05T02:34:32+01:00

Un certificat SSL Wildcard este un tip special de certificat SSL care permite securizarea unui număr nelimitat de subdomenii ale unui singur domeniu principal. De obicei, un certificat SSL acoperă doar domeniul specific pentru care a fost emis, dar un certificat SSL Wildcard extinde această acoperire pentru toate subdomeniile sale.

Spre exemplu, dacă aveți un domeniu principal „example.com” și doriți să securizați mai multe subdomenii, cum ar fi „blog.example.com”, „shop.example.com” și „mail.example.com”, puteți utiliza un certificat SSL Wildcard pentru a le proteja pe toate. Certificatul SSL Wildcard este emis pentru domeniul principal (example.com) și toate subdomeniile sale, permițându-vă să economisiți timp și bani prin utilizarea aceluiași certificat pentru toate subdomeniile.

Un certificat SSL Wildcard funcționează în mod similar cu alte certificate SSL, asigurând criptarea datelor și autentificarea site-urilor web. Cu toate acestea, este important de menționat că nu toate Autoritățile de Certificare acceptă certificatul SSL Wildcard, așadar este recomandat să verificați cu furnizorul de servicii de certificare SSL pentru a vă asigura că acest tip de certificat este disponibil și potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Care sunt avantajele unui certificat SSL EV?2023-07-05T02:33:55+01:00

Un certificat SSL EV (Extended Validation) oferă avantaje semnificative față de alte tipuri de certificate SSL. Unul dintre cele mai vizibile beneficii este bara verde de adresă (GREENBAR) care apare în browser atunci când un site este securizat cu un certificat SSL EV. Aceasta indică faptul că site-ul a trecut printr-un proces riguros de validare a identității și că informațiile despre companie au fost autentificate de către o Autoritate de Certificare de încredere. Bara verde inspiră încredere și încurajează utilizatorii să aibă încredere în site-ul respectiv.

Un alt avantaj important al certificatelor SSL EV este afișarea numelui companiei în bara de adrese. Acest lucru asigură o mai mare transparență și permite utilizatorilor să identifice rapid și ușor proprietarul site-ului. Astfel, utilizatorii pot verifica dacă site-ul este într-adevăr al companiei cu care doresc să interacționeze, reducând riscul de phishing și fraudă online.

În plus, certificatele SSL EV sunt considerate cele mai sigure și mai avansate tipuri de certificate SSL. Ele implică o verificare extinsă a identității și a afacerii, ceea ce înseamnă că site-urile securizate cu SSL EV beneficiază de un nivel ridicat de încredere și credibilitate în rândul utilizatorilor. Aceste certificate sunt recomandate în special pentru site-uri de comerț electronic, instituții financiare, platforme de plată online și orice alte site-uri care colectează și procesează informații sensibile.

Go to Top