Crearea și optimizarea unui site web sunt două elemente cruciale în lumea marketingului online. Un aspect esențial al optimizării este adăugarea cuvintelor cheie în diversele elemente ale site-ului web. Una dintre acestea este URL-ul. URL-urile bine structurate și conținând cuvinte cheie relevante pot ajuta la îmbunătățirea clasamentului în motoarele de căutare și la creșterea traficului organic pe site. În acest articol, vom explora cum să adăugăm cuvinte cheie la un site web în URL pentru a obține rezultate mai bune pentru optimizarea SEO.

Ce sunt cuvintele cheie și de ce sunt importante în URL-uri?

Înainte de a ne adânci în modul în care puteți adăuga cuvinte cheie în URL-uri, să înțelegem mai întâi ce sunt cuvintele cheie și de ce sunt atât de importante în strategia de SEO. Cuvintele cheie sunt termeni sau expresii pe care oamenii le folosesc în motoarele de căutare pentru a găsi informații relevante. Acestea pot fi cuvinte simple sau chiar fraze.

De ce sunt cuvintele cheie importante în URL-uri? Ei bine, atunci când motoarele de căutare analizează un site web pentru a determina relevanța sa, ele iau în considerare URL-urile paginilor. Dacă URL-ul conține cuvinte cheie relevante pentru conținutul paginii respective, acest lucru indică motoarelor de căutare că pagina este relevantă pentru căutarea utilizatorilor. Acesta este un factor semnificativ în algoritmul de clasament al motoarelor de căutare.

Cum să alegeți cuvintele cheie potrivite

Primul pas în adăugarea cuvintelor cheie în URL-uri este să alegeți cuvintele cheie potrivite pentru conținutul web. Acest lucru necesită cercetare și planificare atentă. Iată cum puteți face acest lucru:

 1. Cercetare de cuvinte cheie: Utilizați instrumente de cercetare a cuvintelor cheie pentru a identifica termenii și expresiile pe care oamenii le caută în legătură cu conținutul. Aceste instrumente vă pot oferi informații despre volumul de căutare, concurență și relevanță a diferitelor cuvinte cheie.
 2. Analiza concurenței: Uitați-vă la site-urile concurente și la URL-urile lor. Ce cuvinte cheie folosesc în URL-uri? Aceasta vă poate oferi idei despre cuvintele cheie relevante pentru industria sau nișa firmei.
 3. Relevanța conținutului: Asigurați-vă că cuvintele cheie pe care le alegeți sunt relevante pentru conținutul paginii respective. Nu folosiți cuvinte cheie doar pentru a le adăuga în URL-uri; asigurați-vă că ele se potrivesc cu conținutul real al paginii.

Cum să adăugați cuvinte cheie în URL-uri

Acum, când aveți cuvintele cheie potrivite, trebuie să știți cum să le adăugați în URL-urile site-ului web. Iată câteva sfaturi:

 1. URL-uri descriptive: URL-urile ar trebui să fie descriptive și să reflecte conținutul paginii. Evitați URL-urile lungi și nerelevante. De exemplu, în loc de „www.siteulmeu.com/p=123”, utilizați „www.siteulmeu.com/ghid-optimizare-SEO”.
 2. Folosiți cuvinte cheie în structura URL-ului: Încercați să includeți cuvintele cheie în structura de bază a URL-ului. De exemplu, dacă cuvântul cheie este „optimizare SEO”, URL-ul ar putea arăta așa: „www.siteulmeu.com/optimizare-seo/guide”.
 3. Evitați cuvintele de umplutură: Nu adăugați cuvinte cheie în URL-uri doar pentru a umple spațiul. URL-urile ar trebui să fie concise și clare.
 4. Utilizați liniuțe sau sublinieri: În loc de spații, utilizați liniuțe sau sublinieri pentru a separa cuvintele în URL-uri. De exemplu, „www.siteulmeu.com/optimizare-seo/guide” este preferabil față de „www.siteulmeu.com/optimizare%20seo/guide”.

Exemple de URL-uri bune

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum să adăugați cuvinte cheie în URL-uri, iată câteva exemple de URL-uri bune:

 1. https://www.stackdream.ro/blog/ghid-optimizare-seo/ – Acest URL include cuvintele cheie „ghid optimizare SEO” și este descriptiv pentru conținutul din blog.
 2. https://www.stackdream.ro/creare-site/ – Prin adăugarea cuvântului cheie „creare site” în URL, acest site indică clar subiectul paginii.
 3. https://www.stackdream.ro/google-ads/ – Aici, cuvântul cheie „google ads” este integrat în URL-ul pentru a semnala serviciile de google ads.
 4. https://www.stackdream.ro/optimizare-website/ – URL-ul folosește cuvintele cheie „optimizare website” pentru a indica conținutul specific al paginii.
 5. https://www.stackdream.ro/tiktok-ads/ – Acest URL specific TikTok Ads atenția asupra resurselor aflate pe pagina web.

Implementarea practică a cuvintelor cheie în URL-uri

Acum că înțelegem importanța cuvintelor cheie în URL-uri și am discutat cum să alegem cuvintele cheie potrivite, să ne concentrăm pe modul de implementare practică a acestora. Iată cum să adăugați cuvinte cheie la un site web în URL-uri:

1. URL-uri prietenoase cu motorul de căutare (SEF)

Un prim pas important este să vă asigurați că platforma sau CMS-ul pe care îl utilizați suportă URL-uri prietenoase cu motorul de căutare (SEF). Acestea transformă URL-urile din cele generice, cu numere și caractere ciudate, în URL-uri descriptive, care conțin cuvinte cheie relevante.

2. Structura logică a site-ului

Planificați o structură logică a site-ului înainte de a crea URL-urile. Gruparea conținutului în categorii și subcategorii vă va ajuta să creați URL-uri mai semnificative. De exemplu, dacă aveți un magazin online care vinde îmbrăcăminte, puteți avea categorii precum „Rochii” sau „Pantaloni,” iar subcategoriile ar putea fi „Rochii de seară” sau „Blugi pentru femei.”

3. Includerea cuvintelor cheie

Atunci când creați URL-uri pentru paginile web, asigurați-vă că includ cuvinte cheie relevante pentru conținutul respectiv. Acest lucru ar trebui să fie făcut în mod natural și nu forțat. De exemplu, dacă aveți un blog despre grădinărit și scrieți un articol despre îngrijirea trandafirilor, URL-ul ar putea arăta astfel: „www.siteulmeu.com/blog/ingrijire-trandafiri.”

4. Evitați duplicarea

Evitați să creați URL-uri care sunt foarte similare sau identice pentru conținut diferit. Aceasta poate duce la confuzii pentru motoarele de căutare și pentru utilizatori. Cu toate acestea, puteți folosi URL-uri canonice pentru a specifica pagina corectă în cazurile de duplicare necesare.

5. Verificați regular URL-urile

Este important să verificați în mod regulat URL-urile site-ului web pentru a vă asigura că nu există erori sau legături rupte. URL-urile funcționale și corecte sunt esențiale pentru experiența utilizatorului și pentru clasamentul în motoarele de căutare.

Beneficiile adăugării cuvintelor cheie în URL-uri

Adăugarea cuvintelor cheie în URL-uri poate aduce numeroase beneficii pentru site-ul web și pentru strategia de SEO:

 • Creșterea vizibilității: URL-urile relevante și descriptive pot crește vizibilitatea site-ului web în rezultatele motorului de căutare, ajutând utilizatorii să găsească mai ușor conținutul potrivit.
 • Îmbunătățirea CTR: Un URL bine format și conținând cuvinte cheie poate crește rata de clicuri (CTR) atunci când apare în rezultatele de căutare, deoarece atrage atenția utilizatorilor.
 • Îmbunătățirea experienței utilizatorului: URL-uri descriptive și ușor de înțeles fac navigarea pe site mai plăcută pentru utilizatori, ceea ce poate duce la o reducere a ratei de respingere și la o creștere a timpului petrecut pe site.
 • Clasament mai bun: Motoarele de căutare pot interpreta mai ușor relevanța conținutului pe baza URL-urilor, ceea ce poate contribui la un clasament mai bun în rezultatele de căutare.

Monitorizarea și adaptarea strategiei

După ce ați implementat cuvintele cheie în URL-urile site-ului web, nu uitați să monitorizați performanța acestora și să adaptați strategia în consecință. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

1. Analiza datelor de analitică web

Utilizați instrumentele de analitică web, cum ar fi Google Analytics, pentru a monitoriza traficul și comportamentul utilizatorilor pe site-ul web. Urmați cu atenție cuvintele cheie care aduc trafic și convertoare pentru a evalua eficacitatea strategiei de URL-uri.

2. Actualizarea cuvintelor cheie

Piața și interesele utilizatorilor se schimbă în timp. Este posibil să fie nevoie să actualizați cuvintele cheie pe măsură ce evoluează cerințele și tendințele. Continuați să faceți cercetări de cuvinte cheie și să ajustați URL-urile în concordanță.

3. Evaluarea concurenței

Continuați să analizați site-urile concurente pentru a vă asigura că rămâneți competitiv. Observați ce cuvinte cheie folosesc în URL-uri și învățați din strategiile lor.

4. Eliminarea URL-urilor redundante sau necorespunzătoare

Pe măsură ce dezvoltați site-ul, s-ar putea să creați noi pagini sau să eliminați conținut vechi. Asigurați-vă că URL-urile reflectă întotdeauna structura actuală a site-ului și nu lăsați URL-uri vechi sau nefolositoare să rămână active.

5. Păstrarea coerenței

Coerența în URL-uri este esențială. Dacă ați ales o strategie de URL-uri cu liniuțe (dash-uri), asigurați-vă că le mențineți în întregul site. Aceasta contribuie la claritate și navigare ușoară.

Concluzie

Adăugarea cuvintelor cheie în URL-uri este o parte esențială a strategiei de optimizare pentru motoarele de căutare. URL-urile relevante și descriptive pot îmbunătăți vizibilitatea website-ului, crește CTR-ul și îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a realiza acest lucru cu succes, trebuie să alegeți cuvinte cheie potrivite, să planificați structura site-ului și să urmați practicile recomandate pentru crearea de URL-uri.

Așadar, pentru a obține cele mai bune rezultate în optimizarea SEO, investiți timp și efort în adăugarea cuvintelor cheie în URL-uri și în monitorizarea performanței acestora pe termen lung. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltați afacerea online, să atrageți mai mulți utilizatori și să vă poziționați mai bine în motoarele de căutare.

Pentru mai multe sfaturi și resurse despre marketing digital și optimizare SEO, vă invităm să vizitați blogul Stackdream și pagina noastră principala de servicii. Cu o strategie bine gândită și implementată corect, veți putea adăuga cuvinte cheie în URL-uri în mod eficient și să vă bucurați de rezultatele pozitive pentru afacerea online.

Surse si referinte:

Published On: septembrie 27th, 2023 / Categories: Optimizare SEO, Marketing Online /